Sportsko humanitarni turnir Trojka iz bloka je projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji za cilj ima da okupi mlade ljude, brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, kulture i filma kao i sponzore i donatore koji kroz sponzorski deo pomažu prikupljanje sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama širom Srbije.

Projekat je započet 2012. godine na Novom Bogradu u Bloku 23 odakle je i potekao naziv samog projekta. Turnir u brzom šutiranju trojki se održava u gradovima širom Srbije tokom cele godine i to uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan.

Ove godine turnir Trojka iz bloka se po prvi put održava u Pančevu, na terenima Pivnica u subotu 13. juna sa početkom od 17 časova. Specijalni gosti biće hip hop muzičari iz poznate beogradske rep grupe THC la Familija. Učešće na turniru mogu da uzmu svi bez obzira na godine. Pored prijave za šutiranje na turniru od 200 dinara, pomoć za socijalno ugrožene porodice prikuplja se i putem humanitarnog sms broja na 7763 od 100 dinara za sva tri operatera. Više informacija o samom projektu na www.trojkaizbloka.org

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari