U vrbaskom porodilištu su, u subotu oko 18 časova i 30 minuta, rođene drugi put ove godine trojke, tri devojčice: Mia, Mila i Jelena koje su donele radost svojim roditeljima Jasni Kneževići Anatoliju Mandiću iz Malog Iđoša.

Bebe su porođene carskim rezom, u 36. nedelji trudnoće, a devojčice i majka se veoma dobro oporavljaju od porođaja. Sve tri bebe su bile teške po 1.900 grama i još neko vreme će provesti u inkubatorima, a njihovo zdravstveno stanje je odlično.

– Još uvek mi sve ovo deluje neverovatno jer ovo je moja prva trudnoća, a većimam tri bebe. Osam meseci je bilo prilično naporno za mene jer mi je stomak stvarno bio ogroman, ali isplatilo se, jer je zaista izuzetan osećaj postati roditelj i sada jedva čekam da uz pomoćsupruga i porodice počnem da brinem o njima – rekla je majka Jasna, učiteljica u OŠ „Adi Endre“ u Malom Iđošu, uz zahvalnost osoblju vrbaske bolnice koje joj je posvećivalo posebnu pažnju.

– Ovako nešto se događa jednom na svakih 70 – 80.000 porođaja i za mene je ovo velika čast i sreća da sam doživeo kao doktor. Imali smo i sreću da Jasnina trudnoća od prvog dana teče kako treba, iako smo se pitali kako će ona kao žena relativno sitnije građe izdržati sa tri bebe u stomaku, ali kako je vreme odmicalo trudnoća se razvijala odlično i nije bilo nikakvih problema. Majku smo primili u porodilište dve nedelje pre termina kako bismo je svakodnevno pratili, a sam porođaj je takođe prošao odlično i praktično za tri minuta smo porodili sve tri bebe – kaže dr Milorad Srdanović, načelnik ginekologije u vrbaskoj bolnici.

Pored dr Srdanovića u porođaju trojki učestvovali su i dr Radislav Salatić- ginekolog, dr Bratislav Kažić- pedijatar, dr Slađana Sokić- neonatolog, dr Nabih Hulali – anesteziolog, Natalija Budinski – instrumenti i dve pedijatrijske sestre Maja Brkići Olivera Fabo. U 2008. godini ovo je drugi slučaj rađanja trojki u vrbaskom porodilištu. U februaru ove godine, Marija i Željko Baucal iz Vrbasa su nakon šest godina čekanja veštačkom oplodnjom dobili dva sina i ćerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari