Tržište piva u Srbiji od marta palo 10 odsto, najviše stradale zanatske pivare (VIDEO)

Oporavak pivarske industrije tek 2022. godine

Ostavite komentar


  1. Dali ovi strucnjaci iz pivske branse mogu da objasne, ZASTO je pivo u malo prodaji skuplje u Srbiji nego u Nemackoj, uzmimo za uporedjenje najjeftinije pivo u obe zemlje, ( u Srb. je Meeak0,5l, 46 din. u Nemac. neko lokalno pivo 0.38€,
    ) , znajuci kolike su plate radnka u pivari, vozaca kamiona i peodavaca , u obe zemlje) a znamo da u Nemackoj je 6x veca plata.

    1. Zato sto su gramzivi. A drugo najeftinije pivo u nemackoj je bolje od bilo kog domaceg piva posto tamo postoji zakon o cistoci piva koji svi postuju. Nase pivo se pravi od najeftinijih sastojaka i sadrzi vestacke arome, pojacavace ukosa i ko zna sta sve ne. Kraft piva su jos goreg kvaliteta posto to ne kontrolise niko a kostaju i vise od stranih kraft piva. Strano kraft pivo kad popijes nemas nikakvih nus pojava dok posle par takvih domacih zagarantovana je nadutost, dijareja ili jednostavno mucnina i simptomi mamurluka. Primer nemacko pivo Augistiner tamo kosta 0.9 eura a kod nas oko 3 eur. Jednostavno pohlepa i zelja za brzom zaradom.

    2. Nisam iz branše, voleo bih da Danci kupuju naše a čelarevsko, pivo je potonulo kvalitetom decenijama unazad, spreman sam da kupim i domaćinsko posthiptersko, jednom nedeljno, jedno zanatsko, za 129,99 možda ali da ima u sebi sabrana sva znanja panonske hmeljarske tradicije – može i na slovačkom. Naravno, kupovna moć koju svedočim samo moja je i kao takva presudna mi je. Nikom ne namećem i da kada ima keš stane na jednom nedeljno. Ne više od deset nedeljno je pristojna mera ako se ne seče sa rakiještarenjima. Osvežavajuće pivo koje dovodi zanesene u jednu stabilniju ravan bez preteranih naslaga svačega u na i pod bubrezima i sivoj moždanoj masi a nije kvislinško nego su ga nabudžili naši iz Čelareva od domaćeg hmelya ili kako već na slovačkom, odvojio bih od usta dece 129,99 din jednom nedeljno. Rekao bih, da u Vojvodini ima vode, ovako – postepeno, u fazama, uz vinjak arsenjak iz zrenjaninjaka u svesti a bez više od jednog piva indastrijal godišnje, do konačnog oslobođenja od autouklonjizacije.

  2. Na internetu cete naci izjave Krkobabica da je ulaganje u pivarstvo isplativo u Srbiji, saveti da nasi iz dijaspore ulazu bas u mini i mikro pivare.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.