Izgleda da su igrači Hemofarma i Partizana zaboravili šta znači viteštvo i sportsko junaštvo u najbitnijim mečevima u sezoni. Umesto lepe i dopadljive igre, druga utakmica finala Superlige između crno-belih i „farmaceuta“ koju su izabranici Duška Vujoševića rešili u svoju korist (86:81) ostaće upamćena po masovnoj tuči između igrača oba tima koja je izbila u 38. minutu kod rezultata 80:78 za Beograđane.

 

Hemofarm – Partizan 81:86 (22:21, 17:15, 18:29, 24:21)

Hala: Milenijum. Gledalaca: Sudije: Belošević, Vojinović, Nešković.

Hemofarm: Anđušić, Hil 8, Marković 18, Obrenović, Krstović 13, Šutalo 4, Mačvan 7, Katić 15, Borisov 4, Marjanović 4, Petrović, Jagodnik 8.

Partizan: Roberts 11, Sinovec, Mekejleb 23, Kecman 7, Milošević, Rašić 11, Mitrović , Božić 4, Marić 18, Veseli 11, Đekić, Vraneš 1.

 

Nakon trojke Robertsa, Marić je pesnicom odreagovao na nešto jače zagrađivanje Katića. Pošto su obojica pali na parket, hitro su se podigli a zatim nasrnuli jedan na drugoga. U pokušaju da ih razdvoje, Veseli i Jagodnik su umesto rečima komunikaciju započeli pesnicama, a njihov primer je sledio veći deo igrača iz obe ekipe. Dodatan ton totalnoj bruci davali su najmlađi košarkaši Partizana i Hemofarma koji se još uvek briju „štedlerovom gumicom“, ali zato imaju dovoljno kućnog nevaspitanja da udarcima dokažu svoj status. Anđušić kod Banaćana, odnosno Lešić i Lučić u redovima Partizana, koji nisu ni bili u protokolu za ovaj meč, potpuno su naružili i ovako očajnu sliku u hali Milenijum. Pesnice su sevale dobrih deset minuta, igrači su se više trudili da jedni drugima pokažu koliku „vatru“ imaju u šaci nego da smire i ne raspiruju strasti na tribinama. Sramotnoj atmosferi podlegli su i poslovično pribrani Božić, Mekejleb i Krstović zbog čega su „mir u kući“ morali da zavedu treneri i stručno osoblje. Najdeblji kraj izvukao je Jan Veseli, koji je u magnovenju upao u kolo pesnica, tako da je dobio rasekotinu na gornjoj usni. Posle palete raznih aperkata, krošea i direkata neočekivano povezanih udaraca na kojima bi im pozavideli i profesionalni bokseri, košarkaši su se nekako smirili, ali se zato poput cunamija, negativna energija raširila na jednom delu tribine, pa je policija hitrom intervencijom pohvatala kvazi navijače, tako da su sudije najzad mogle da kažu poslednju reč.

Petominutnim većanjem odlučili su da osim Veselog, Robertsa i Mekejleba u Partizanu, odnosno Markovića, Hila i Krstovića u Hemofarmu svi ostali košarkaši napuste teren. Poslednja dva minuta timovi su odigrali „basket“ tri na tri u kome su se bolje snašli crno-beli. Mekejleb, koji je i obeležio utakmicu odličnom igrom jedan na jedan i u fazi kontranapada, iskoristio je brzinu i sjajnu promenu ritma i pravca, tako da je Partizan došao do praga devete uzastopne titule. Ostaje nada da će u trećem duelu, već u petak, sve proteći u najboljem redu i da se ovako ružne scene više nikada neće ponoviti.

Lukajić: Sraman događaj

– Nemam šta da kažem. Ovo što se dešavalo je sramno. Sada će se nagađati ko je kriv, ko je prvi počeo. Ako ćemo realno, svi smo krivi. Ovo više ne sme da se dešava. Mislim da pametni ljudi posle ovakvih stvari sednu, dobro razmisle i počnu da rade na tome da se ovo ne ponovi – izjavio je trener Hemofarma Željko Lukajić.

Vujošević: Pozivam na viteštvo

– Korektan čovek ne sme da udara, ali on mora da se brani. Nažalost, ova slika će obići sve sportske kanale, a time ne smemo da se hvalimo već da se zapitamo gde smo krivi i zašto je do toga došlo. Pozivam sve na viteštvo i korektno navijanje u Pioniru. Pozivam publiku da bude plamenita i viteška i da ovo budu poslednji incidenti – istakao je trener Partizana Duško Vujošević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari