Gradski rivali u Mančesteru ostvarili su pobedu i poraz u 18. kolu Premijer lige, ali na opšte iznenađenje poraz su zabeležili fudbaleri aktuelnog šampiona Ostrva, dok su prebogati „građani“ pobedili. Još jedanput je poražen i Liverpul, koji je sada već ušao u negativnu seriju, jednu od najcrnjih u dugoj istoriji kluba.

Fulam je na Krejven kotidžu savladao Mančester junajted, za koji zbog povrede nije igrao Nemanja Vidić, a Zoran Tošić je ceo meč presedeo na klupi. Belima su slavlje doneli Deni Marfi, Bobi Zamora i Demijan Daf, a Aleksu Fergusonu nije pomogao ni oporavljeni Dmitar Berbatov, koji je igrao poslednjih pola sata.

Veoma interesantan i neizvestan meč odigrali su Mančester siti i Sanderlend. Čak sedam golova, dva izjednačenja i mnogo šansi, zadovoljilo je apetite gledalaca na Gradskom stadionu, naročito navijača „građana“, koji su na kraju slavili pobedu. Ipak, i pored trijumfa čelnici Sitija su odlučili da aktuelnog trenera Marka Hjuza zamene italjanom Robertom Manćinijem.

Crna serija Liverpula nastavila se i u Premijer ligi. Posle neuspeha u Ligi šampiona, tim Rafe Beniteza niže poraze i u nacionalnom prvenstvu. Ovoga puta „meru“ su im uzeli fudbaleri Portsmuta, a strelci za tim Avrama Granta bili su Nadir Belhađ i Frederik Pikione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari