Tukli ga zato što je Rom

Maloletničko nasilje u OŠ "Karađorđe" u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Užas! Užas! Ovo je strašno. Kako ta deca nasilnici rastu??? Direktorka je dobro postipila, ali ovo je ZABRINJAVAJUĆE. Malom Romu treba pružiti psihološku pomoć da prevazidje ovu traumu.Da vidimo šta će preduzeti Ministarstvo obrazovanja…

  2. Ministar ce po obicaju reci , …igrala se deca …Odmah krivicna prijava roditeljima nasilnika, angazovanje socijalnih radnika. U drzavi u kojoj sudovi rehabilituju naciste i fasiste mozemo i ocekivati bujanje nacizma.

  3. Kazniti roditelje tih siledžija, obezbediti obavezan rad sa psiholozima i staviti cele porodice pod socijalni nadzor na par meseci.

  4. А да је пар Рома претукло српско дете, као што се много чешће дешава, нико не би бекнуо.

  5. Dominik: Класична левичарско-либерална стратегија, назови онога који се не слаже са тобом фашистом. Па, пошто очигледно не знаш дефиницију фашизма, погледај је. Фашизам је наводно, у најужој дефиницији, одређени тип радикалног национализма који, између осталог, тврди да је нација (држава) темељ људског друштва, где та држава надзире сваки аспект функционисања друштва и државе.. Мој коментар не одише радикалним национализмом, зар не? Браниш туђе уместо свог народа и свакога ко није попут тебе називаш фашистом или нацистом.

    А за то "али није": нерадо ти саопштавам да се насиља Рома над Србима веома често дешавају, за разлику од оваквих, мање-више изолованих случајева.

  6. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Dokle će da se zamewuju teze-umesto uzroka, javnosti se seaopštavaju posledice kao UZROCI tkz VRŠNJAČKOG NASILJA. Toliko sam o tim problema pisoa čitav svoj 43-godišnji radni vek, da mi je već dosadilo, jer ovde nije reč o NASILJU, nego o formieanju juednog novog sistema robovlasničkog društva. Svako kome je stalo neka okrene na FORUMIMA ili u bibliotekama Srbije moje pisanje i saradnju sa CIGANIMA(Romima)-sa kojima sam u školi imao problema ali ih rešavao pedagoško-sopsihološko-sociološkim metodama iz ljubavi prema profesiji prosvetnog radnika, koji je uvek pomagao deci u odrsastanju. Niko se do 2000 godine nije pitao ko je koje boje koga uverenja i koliko ko je bogat ili siromah. Uništenjem sistema vrednosti u društvu, urušavanjem školskog sistema, pedagogije i dečje psihologije kao sredstva svakog vaspitača u školi da uz metodiku predmeta pomaže učeniku da se obrazuje i vaspitava za život u normalnoj zajednici. No, deca su okružena nenormalnim načinima ponašanja sa lošim modelima ponašanja živorta na televizijama i društvu, gde se više na televizijama ne čuje reč pedagoga, učitelja, nastavnika i profesora-nije ni čudo št nam TKZ nevladine organizacije, neki ŠILIBAJZERI obilaaze škole i dobro plaćena lica iz inostranstva u ime nevladinih organizacija na sistematičan način trasturaju naš školski sistem, porodice i uopšte društvo i državu. Mnogi su se prodali i prodaju čak i zemlju Srbiju. Umesto da se traže pravi uzroci i krivci, guraju se jadna i nedužna deca, koja služe sa policajcima i ministrom policije da zastrašuju narod i tako se potpuno sve degradira što je vredno i normalno u Srbiji.
    To dete je tučeno što je dete asocijativnog ponašanja od istog vrsnjaka sa istim ponašanjem, koja su toliko bahata a to sve prihvataju od bahato bogatih i primitivnih roditeljima koji imaju zaštitu u vlasti od opštine di republike i samog Presednika Vučića(prvi put ga javno prozivam jer više nemogu da gledam propadanje mlade generacije zbog nečijeg samoljublja vlasti i nekih bogatasa koji misle da mogu svakog da kupe ili zastrase u Srbiji). Miroslav B Mladenović Mirac, nastavnik matematike u penziji, Vlasotince, republika Srbija
    15.jun 2017.Vlasotince Srbija

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.