Promocija prvog novog Partizanovog igrača za sledeću sezonu – desnog beka Branka Pauljevića iz kulskog Hajduka – bila je prilika da se od nedavno postavljenog sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića sazna više o kupoprodaji fudbalera u Humskoj ovog leta, ali je čuveni trener crno-belih ostao “zakopčan”, demantujući sve medijske najave mogućih transfera.


– Ne pregovaramo sa Prinsom Tejgom i Oumaruom Abubakarom, kao ni sa Nikolom Đurđićem – opovrgao je popularni Tumba razgovore sa napadačima (redom) turske Burse, Vojvodine i norveškog Haugesunda.

Suprotno vestima iz stranih medija, naslednik smenjenog Mladena Krstajića kategorično tvrdi da se klubovi iz drugih zemalja ne grabe za momke koji su doneli petu uzastopnu titulu “parnom valjku”.

– Za sada nema konkretnih ponuda ni za jednog igrača– saopštio je najtrofejniji stručnjak Partizana, koji će postaviti rok igračima za izjašnjavanje o eventualnim pozivima za odlazak.

– Moramo to da uradimo, jer je kratak period od početka priprema 11. juna do prvog meča kvalifikacija za Ligu šampiona, sredinom jula – najavio je sportski direktor crno-belih, čije poteze očekuje nekoliko igrača sa isteklim ugovorima, poput, navijačima omiljenog, golgetera Lamine Diare.

– Sve je još u fazi razmišljanja, a odluka prvenstveno zavisi od plana trenera Vladimira Vermezovi?a – objasnio je Tumbaković, koji je izbegao precizan odgovor na pitanje o tajmingu odlaska već prodatog ili kaparisanog, zlata vrednog, špica Lazara Markovića.

– Lazar ostaje do daljeg – rekao je novopečeni funkcioner srpskog prvaka, bez još tačno utvrđene sume novca na raspolaganju za dovođenje igrača.

– To bi trebalo da bude poznato posle sednice Upravnog odbora, koja će biti održana ove nedelje – zaključio je Tumbaković, koji bi uskoro javnosti trebalo da predstavi i, pre njegovog imenovanja, ugovorenog centarfora Mohameda Zabiju (Libija).

Povratak Tomića, Petrića I Mirkovića?

Tumbakovića su posetili mnogi njegovi bivši igrač, pa i nekadašnji potpredsednik Zoran Mirković, sportski direktor Ivan Tomić i generalni sekretar Gordan Petrić, koji su klub napustili zbog sukoba sa ovom upravom i predsednikom Draganom Đurićem. Njihov bivši trener tvrdi da se radi o susretima prijatelja, ali je na pitanje da li će ih možda predložiti UO za svoje saradnike dao indikativan odgovor.

– Vrata kluba otvorena su dobronamernim i sposobnim ljudima. Partizan je i naš i njihov.

Pauljević: Ispunjen san

Doskorašnji defanzivac Kuljana, inače dobar deo karijere bočni vezista i špic, blistao je od sreće držeći crno-beli dres s brojem 19.

– Htela me je i Zvezda, ali sam predsedniku Hajduka rekao da hoću samo u Partizan. Ispoštovao je moju želju i omogućio mi da ispunim moj najveći san – rekao je bek atletičaske brzine, koji 100 metara trči za 10 sekundi i 40 stotinki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari