Turistički vodiči tvrde da strani turisti iz Beograda odlaze sa povredama 1Foto: M. R.

Licencirani turistički vodiči su u svom saopštenju naveli probleme sa kojima se susreću strani turisti zbog lošeg stanja znamenitosti grada Beograda, usled kojih su mnogi od njih zadobili povrede. Takođe su skrenuli pažnju na probleme sa kontrolom turističkih vodiča, te tvrde da nelicencirani vodiči stranim turistima plasiraju netačne informacije o našoj zemlji.

„Obilazeći Beograd gospođa iz Norveške pala i slomila nogu prilazeći Hramu, povreda nastala zbog slomljenih ploča na platou! Da li želite da nas ovako pamte? Da li baš mora nešto od ovoga da se desi da bi bilo ko obratio pažnju na svakodnevne probleme sa kojima se susrećemo predstavljajući našu zemlju? Da li je ovo slika našeg grada koju želite da ponesu naši gosti? Ako je odgovor na bar jedno od gore postavljenih pitanja NE onda vas molimo da uradite nešto da se nagomilani problemi sa kojima se susrećemo i mi, licencirani turistički vodici, ali i agencije koje se bave receptivnim turizmom, kao i prevoznici, konačno reše“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je krajnje vreme odavno prošlo, te da smo već duboko u turističkoj sezoni u kojoj se hvalimo ogromnim povećanjem broja turista, ali izgleda da ne sme da se priča o sve većim problemima sa kojima se susrećemo.

„Naravno da u međuvremenu ništa nije urađeno ni sa kontrolom turističkih grupa koje dolaze bez lokalnog vodica i o našoj zemlji slušaju apsolutne neistine. Da tome dodamo sve veći broj kineskih grupa koje direktno bukiraju hotele, direktno prevoznika i obilaze našu zemlju bez naših vodica, što je apsolutno nemoguće za naše grupe u Kini“, piše u saopštenju.

Ističu da su sve ovo problemi na koje godinama ukazujemo i ništa se ne dešava, te da uvek ima nešto važnije i politički značajnije.

Pozivaju ljude koji imaju ikakvu sumnju u njihove navode da dođu na beogradsko pristanište u jutarnjim časovima, da provedete malo više vremena na platou kod Hrama i vidite sa kakvim sve problemima se svakodnevno susrećemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari