Turističkoj organizaciji Novog Sada uručen prvi bicikl novosadske proizvodnje 1foto: Turistička organizacija Novog Sada

Udruženje građana „Invictabike“ ustupilo je Turističkoj organizaciji Novog Sada na korišćenje bicikl koji je napravljen u Novom Sadu, u seriji koja broji 300 komada i jedan od primeraka kojim je započeta prva serija novosadskih bicikala, a namenjen je muškarcima i ženama i predviđen je za lakšu gradsku vožnju.

Turisti će biti u prilici da na pristupačniji i ekološki prihvatljiviji način dožive turističku grada, rekao je član gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

– Sa Turističkom organizacijom Novog Sada ostvarili smo kvalitetnu saradnju i rešili da krenemo u zajedničku kampanju podsticanja građana da se opredele za bicikl kao glavno prevozno sredstvo u gradu – naglasio je osnivač „Invictabike“ Ivan Arpaš.

Najavljeno je i da će u publikaciju Turističke organizacije Novog Sada „52 vikenda u Novom Sadu“ biti unesene nove biciklističke rute u gradu i okolini.

– Na taj način turisti se podstiču da na obilazak Novog Sada i okoline ovim prevoznim sredstvom, kao i na rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima – zaključio je direktor TONS-a Branislav Knežević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari