U cilju promocije turizma na Kosovu i Metohiji, žene zaposlene u vladinoj Kancelariji za KiM juče su otišle u dvodnevni posetu kulturnim i verskim znamenitostima u južnoj pokrajini. Kako je saopštila Kancelarija za KiM, „ova poseta organizovana je kao rezultat saradnje Vlade Srbije i Turističke asocijacije KiM na unapređenju turističkih potencijala u Pokrajini“.


Tokom posete, upriličene povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, službenice Kancelarije za KiM, obići će manastire Gračanicu, Svete Arhangele, Pećku Patrijaršiju, kao i Štrpce, ski centar na Brezovici i Veliku Hoču.

Ovu saradnju na „prezentovanju kosovsko-metohijskog turističkog potencijala“, Kancelarija za KiM najavila je pred početak prošlonedeljnog 36. Sajma turizma u Beogradu, na kome je prvi put učestvovala nedavno osnovana Turistička asocijacija KiM. Osmomartovski aranžman za službenice zaposlene u Kancelariji za KiM je početak tog projekta.

Kućni pritvor

Četiri policajca i jedan šumar, koje su 4. marta u Štrpcu uhapsili pripadnici specijalnih jedinica KPS „Rosa“ juče su pušteni iz zatvora, nakon što im je određen jednomesečni kućni pritvor. Oni su osumnjičeni za otkrivanje službene tajne, saradnju sa MUP-om Srbije i nezakonito držanje oružja, a proces protiv njih se nastavlja, javlja Beta. U Građanskoj inicijativi SDP upozoravaju na pogoršano zdravstveno stranje njenog lidera Olivera Ivanovića, kome je pritvor produžen za dva meseca i odbijen zahtev za premeštaj u zatvor u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je Danasu rečeno u SDP, postoji sumnja da bi Ivanović mogao da bude prebačen u samicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari