Turković (SSP): Direktore, Instituta za javno zdravlje da li je voda koju koriste Kragujevčani neispravna? 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom pitanja (ne)ispravnosti vode koju koriste Kragujevčani oglasio se Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac, u otvorenom pismu direktoru Instituta za Zaštitu zdravlja Kragujevac, doktoru Nebojši Rankoviću.

– Direktore Ranković, postavljamo Vam javno pitanje. Pitanje „Da li je tačno da je voda koju koriste građani Kragujevca hemijski neispravna ? Da li ta ista voda koju Kragujevčani korosti za piće i ličnu higijenu ima boju i mutnoću ? Da li ta ista voda ima mangan u sebi koji dugoročnim unošenjem u organizam može izazvati zdravstvene probleme?, pitanja su koje je Turković postavio direktoru IZJZ Kragujevac u svom otvorenom pismu, uredno dostavljenom i javnosti i medjima.

Takođe u pismu je Turković direktora IZJZ Kragujevac pitao i da li je upoznati, da zbog nepoverenje koje postoji, građani Kragujevca po prvi put od kada postoji sistem vodosnabdevanja u ovom gradu svakodnevno kupuju flaširanu vodu za piće.

– Direktore Rankoviću, imate obavezu da se javno i direktno obratite Kragujevčanima i uverite nas da smo bezbedni, smatra Obrad Turković, iz GrO SSP Kragujevac.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao krajem leta na česmama u Kragujevcu pojavila se žuta voda. a u medijima se pojavila izjava direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” da sugrađani ne treba da brinu, da je voda, iako žute boje, bakteriološki ispravna.

Tim povodom, još letos, reagovale su i druge opozcione stranke u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari