– Opština Inđija svoju veliku šansu u razvoju turizma vidi u promovisanju Starog Slankamena koji ima bogatiju istoriju, vredne spomenike kulture, banjski turizam, lesne profile stare 800.000 godina i manifestacije poput Dunavske regate i Zlatnog kotlića. Sve ovo je dobar potencijal za razvoj turizma pod uslovom da se infrastruktura značajno popravi.


Kada je pre godinu dana ambasador Turske u Srbiji Suha Umar obišao spomenik čuvene bitke kod Slankamena i posetio Stari Slankamen, izrazio je spremnost da Turska finansijski podrži infrastrukturna ulaganja. Tada je dogovoreno da se uradi projekat. Na istu temu pričalo se tokom trajanja Sajma turizma u Beogradu, na kojem je opština Inđija predstavila turistički potencijal.

Prema navodima ambasadora, projekat je urađen i najkasnije za dva meseca biće realizovan.

– Ovo mesto značajno je za našu zajedničku istoriju. Iz turističke organizacije su predočili da je potrebno postaviti turističku signalizaciju, pešačke staze i još ponešto što će uneti malo živosti u ovaj kraj. Za realizaciju pomenutog projekta obezbeđen je novac iz Turske – rekao je ambasador Turske u Srbiji Umar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari