Direktor Sportskog centra u Pirotu Nenad Đorđević najavio je juče tužbu protiv Opštinskog odbora Nove Srbije (NS) u tom gradu zbog, kako je naveo, „iznošenja netačne informacije u javnosti da su sredstva od nagrade na letošnjem takmičenju „Kraljevi Ade“, koje je organizovala FOX televizija, potrošena“.

Đorđević je na konferenciji za novinare rekao da je na tom takmičenju ekipa Pirota pobedila, nagrada je 10.000 evra, te da će taj novac otići u humanitarne svrhe.

– Na račun Sportskog centra nije uplaćeno ni dinara od te nagrade, a ono što piše u saopštenju Nove Srbije – „da su pare potrošene u nekim mutnim transakcijama i da deca i njihovi roditelji neće dobiti pare“ – nije tačno. Možda ne bi ni reagovali da ovo saopštenje nije unelo nervozu i uznemirenje kod roditelja dece kojima smo obećali pomoć od te nagrade i koji nas zbog toga stalno zovu – rekao je Đorđević.

U saopštenju Nove Srbije, pored ostalog, piše da je „javnost obmanuta i da sredstva od 10.000 evra nisu utrošena u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć deci“.

– To je totalna neistina jer, naglašavam, novac još nije uplaćen. Kada novac bude uplaćen dobiće ga jedanaest porodica sa četvoro ili više dece, kao i porodice čija deca imaju ozbiljne zdravstvene probleme – kazao je Đorđević.

Kapiten pirotske ekipe na „Kraljevima Ade“ Filip Filipović ponovio je da novac nije uplaćen, ali da će biti utrošen u humanitarne svrhe.

– U startu smo se dogovorili kome će novac biti podeljen. Dobili smo predlog opštine da 11 porodica sa više dece i koja su u teškoj materijalnoj situaciji dobije pomoć. Naš predlog je da pomoć dobije i osmoro dece koja boluju od različitih bolesti kojima je pomoć neophodna za lečenje i operacije – rekao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari