Tužilac naredio istragu protiv osumnjičenih za zloupotrebe u Infrastrukturi Železnice Srbije 1Foto: FoNet/ Kostadin Kamenov

Tužilac za organizovani kriminal doneo je danas naredbu o sprovođenju istrage protiv državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodraga Poledice, direktora „Infrastrukture Železnice Srbije“ Miroljuba Jevtića i još četiri osobe zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u vezi sa tim javnim preduzećem.

Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, naredba je doneta posle saslušanja osumnjičenih Poledice, Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa i Predraga Ćurčića.

„Postoji osnovana sumnja da su ta lica izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine“, stoji u saopštenju.

Jevtić, Alimpić i Ćurčić su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, Poledica za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju a Međo i Stanojević za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

U saopštenju se dodaje da je tužilac predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se svim osumnjičenima odredi pritvor.

Specijalni sud u Beogradu odredio je ranije pritvor do 30 dana direktoru JP Infrastruktura Železnice Srbije Miroljubu Jevtiću zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 evra za eksproprijaciju zemljišta koje se nalazi na trasi brze pruge.

Policija je juče po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba, među kojima i državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodraga Poledicu zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću „Infrastruktura železnice“ a.d.

„Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD ‘Infrastrukture železnice’ M. J, B.A. i P.Ć. u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S. u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici“, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako saznajemo,državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Miodrag Poledica saslušan je ranije danas kod tužioca zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari