U Višem javnom tužilaštvu u Vranju zvanično je potvrđeno „da je protiv Jovice Jovića, tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju podneta krivična prijava zbog krađe u marketu „Jabuka“ u Vladičinom Hanu, a po prijavi koju je lokalnoj policiji podneo vlasnik prodavnice Marjan Milošević.

Snežana Stamenković, v. d. višeg javnog tužioca navodi da je „kompletna dokumentacija uz krivičnu prijavu prosleđena Apelacionom javnom tužilaštvu, a da je apelacioni javni tužilac dokumentaciju dostavio Republičkom javnom tužilaštvu“.

– Pored krivične prijave koja je podneta od strane vlasnika marketa, koja sadrži i CD sa video zapisom u pomenutom marketu, tu su i službene beleške o obaveštenju primljenom od građana. Obaveštenje su dali radnici marketa. S obzirom da se radi o nosiocu javnotužilačke funkcije ja sam sve to dostavila na upoznavanje višim instancama po zakonu o javnom tužilaštvu – objasnila je novinarima Stamenkovićeva i sama zatečena celim slučajem.

Ona je navela da više od dvadeset godina radi u pravosuđu, te da je na funkciji višeg tužioca od januara i da „nije imala bilo kakvih primedbi na Jovićev rad i na njegovo postupanje“.

Sigurnosne kamere u marketu „Jabuka“ registrovale su kako je tužilac Jović (54) pokušao da ukrade konzervu paštete i kutiju kreme za ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari