Tužilaštvo: Audi u Nišu pokosio pešake krećući se brzinom od 131 km na sat 1Foto: Beta/MUP (Arhiva)

„Audi“ koji je izleteo s kolovoza u Nišu 4. januara, kosio je pešake na trotoaru krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas.

To je navedeno uoptužnom predlogu koji je zbog te nesreće na Bulevaru Medijana podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu protiv N.S. (19) iz Beograda jer je vozilom usmrtio Andreja Prenkljušaja (18) i Dejana Ilića (48).

„Usled neprilagođene brzine N.S. je vozilom sišao sa desne strane Bulevara Medijana, najpre na travnatu površinu, pa na biciklističku stazu a zatim na stazu za pešake i nastavio kretanje, ka pešacima koji su mu bili ledjima okrenuti“, piše u optužnom predlogu u koji je agencija Beta imala uvid.

Navedeno je da okrivljeni „nije pokazao obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, iako je bio uračunljiv, svestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima, te da svojim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i živote, ali je olako držao da do toga neće doći“.

U momentu udesa, navedeno je, u vozilu su bila još dva maloletna lica.

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da sud okrivljenom N.S. izrekne maksimalnu kaznu od osam godina zatvora i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od još pet godina.

Tužilaštvo je takodje zatražilo da se N.S. produži pritvor u kojem je od hapšenja početkom godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari