Tužilaštvo će se žaliti na presudu ocu koji je ćerku držao zatočenu u kadi – tražiće maksimalnu kaznu 1Foto: Beta/Milan Timotić

Nakon što je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, okrivljeni Uroš Pašajlić, a kojom mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i osam meseci, tužilaštvo će izjaviti žalbu na presudu i predložiti izricanje maksimalne kazne prema Pašajliću za oba krivična dela, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Uroša Pašajlića na kaznu zatvora od sedam godina i osam meseci jer je sedmogodišnju ćerku držao bez nadzora samu u stanu, odnosno u kadi, piše N1.

Pašajlić je za krivično delo nasilje u porodici učinjeno na štetu maloletne ćerke osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a za zlostavljanje i mučenje devojke na kaznu zatvora od 10 meseci, zbog čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci.

Tužilaštvo je ranije danas u završnim rečima predložilo da ga sud oglasi krivim i osudi na maksimalne kazne za krivična dela nasilje u porodici prema ćerki i zlostavljanje i mučenje prema svojoj tadašnjoj devojci Ivani Ž.

Sa druge strane Pašajlićev branilac je tvrdio da on nije izvršio krivično delo nasilje u porodici, već zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta, dok je za krivično delo učinjeno na prema devojci traži oslobađajuću presudu.

Pored kazne zatvora u koju mu je uračunat pritvor, Pašajliću su izrečene i dve mere bezbednosti, jedna za lečenje narkomana, a druga za lečenje alkoholičara.

Pašajlić će zbog izrečenih mera biti smešten u zatvorsku bolnicu, a sudija je precizirao da mera obaveznog lečenja narkomana ne može da traje duže od tri godine.

Sud mu je danas produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Prema članu 194 Krivičnog zakona, stav 3, ako je nastupila teška telesna povreda ili teško narušavanje zdravlja ili je nasilje učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Za nasilje nad partnerkom, prema članu 194 Krivičnog zakonika, stav 1, preti mu kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari