Tužilaštvo: Čeka se dopunski izveštaj za napad na novinare 1Foto: EPA/ Koca Sulejmanović

U prvom osnovnom tužilaštvu, koje vodi predistražni postupak za napade na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke (SNS) na dan polaganja zakletve predsednika, za Insajder navode da su dobili izveštaj policije, ali čekaju dopunski izveštaj jer nisu sva lica identifikovana.

Identifikovano je sedam mogućih učinilaca krivičnih dela, ali još nije izvršena identifikacija svih lica, rekla je za Insajder portparol tužilaštva Alaksandra Đenadić i dodala da „tužilaštvo čeka i drugi deo izveštaja od policije kako bi moglo da se odluči o daljem postupanju“.

Pošto policija tužilaštvu dostavi kompletan izveštaj, identifikuje sva lica i dostavi i eventualno neke nove snimke, tužilaštvo će moći da proceni u kom pravcu će dalje postupati.

Prema zakonu, tužilaštvo može da odluči da pokrene istragu, da podigne optužni predlog ukoliko se radi o lakšim krivičnim delima, ili da odustane ukoliko nema dovoljno elemenata za pokretanje postupka.

Prema rečima Đenadić, prvo osnovno tužilaštvo je pokrenulo postupak 1. juna na osnovu novinskih napisa, a posle toga su u svojstvu građana saslušani oštećeni novinari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari