Tužilaštvo čeka zvanični izveštaj policije o kampu

Da li će biti pokrenut postupak protiv organizatora kampa na Zlatiboru

Ostavite komentar


  1. Nadam se da će Tužilaštvo kada dobije izveštaj policije preduzeti odgovarajuće mere protiv onih koji su ovaj kam otvorili.

    1. Mislim da postupak treba povesti protiv onih koji su kamp zatvorili?! Sta li ce biti obrazlozenje? Mozda ce to obrazlozenje pisati SAD, siptari ili NVO na celu sa „crnom Donjom“!? Naravno, ukoloko se Stefanovicu nije „javilo“ da ce onaj koji ga drzi na lancu biti jako zadovoljan njegovim potezom?

    2. Надам се да ће овлашћени органи казнити све оне који без основа и незаконито упедају у кампове као што су то урадили на Златибору. Поменути омладинци су били у кампу са пристанком својих родитеља. На сличан начин се организују кампови Скаута у западним демократским државама.

  2. Nista spektakularno, opasniji su oni kampovi koji su po beogradskim kancelarijama i NVO

  3. Mislim da bi pre urucivanja nasem tuzilastvu, taj dokument obavezno trebao da prodje reviziju Americke Ambasade, Evropske komisije i siptarske vlade u Pristini, a i Sonja Biserko bi morala da da pozitivnu ocenu … sa vucicevim potpisom na IPAPu se nije igrati!

  4. Smatram i sigurna sam da će Tužilaštvo reagovati odgovorno po dobijanju izveštaja PU Užice, uz detajan i zvaničan izvešaj će se postupiti kako Zakon nalaže.

  5. Policija će istažiti sve o kampu i daće izveštaj tužilaštvu i verujem da će tužilaštvo na najbolji način da uradi svoj posao.

  6. Nadam se da će Tužilaštvo preduzeti odgovarajuće mere protiv onih koji su ovaj kam otvorili.

  7. Ako, MUP u svom dopisu Danasu tvrdi da su „pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obišli kamp samo jednom i to istog dana kada je zatvoren“ i da je „komandir Policijske ispostave Zlatibor izašao na teren, obavio provere i, nakon toga, doneta je odluka o zatvaranju kampa“ pretpostaviti je da su postojali zakonom utvrđeni razlozi da se kamp zatvori, odnosno da su organizatori postupali protivzakonito, da su povredili odredbe na primer Krivičnog zakonika ili odredbe drugih zakona kojima su utvrđeni prekršaji. Samo šta ćemo sa izjavom, doduše nezvaničnom, novinaru Danasa da Policijska uprava Užice, nije nadležna za događanja oko zlatiborskog kampa? A-ha, subordinacija, rećićete! Samo, šta ćemo i sa tom tvrdnjom kada je izjava čelnika Policijske uprave Užice priopštena nakon naloga “iz Beograda”, nakon nesumnjivog moralisanja gospodina ministra?
    Ovaj događaj je primer voluntarizma jednog totalitarnog režima koji demonstrira svoju moć i spremnost da interveniše po sopstvenom nahođenju uvek kada proceni da neko je učinio nešto što je po njihovoj oceni neprihvatljivo, dakle njima neprihvatljivo!
    Nisam siguran da je pučanstvu jasno da je i ovim, kao mnogo puta do sada, uključujući slučaj “Savamala” pređen rubikon, da je povređena ustavnost i zakonitost postupanja državnih organa i nameštenika u državnim institucijama, uključujući naravno i funkcionere, članove vladajuće stranke koji drže sve bitne poluge svlasti, ili, preciznije, koji su te poluge vlasti uzurpirali.
    I sada, ako gospodin minister slučajno pročita ovaj komentar i oceni da je isti nedopustiv, može poslati policiju da me propita, a možda i pritvore, tek tako, malo, da se zapitam da li mi se isplati da čačkam mečku tamo gde ne treba. Sva sreća što su gospoda uzurpatori odveć oholi I sigurni da njihova gori doveka pa ovo neće čitati. Osim njihovih botova, naravno.

  8. A ko uči u ovoj zemlji decu patriotizmu,rodoljublju,snalaženju u prirodi,KO.Sramota je danas spominjati srpske vojskovođe,junake i junjakinje pa čak i decu koja su branila ovu zemlju.Ko se trudi da otrgne decu od igrica,televizora sa promiskuitetnim sadržajima.Fizičko nemaju,sve su bolesnija zbog pritiska,dijabetesa krive kičme gojaznosti,jel takva treba da budu naša deca.Mlohava i nikakava da žderu po pekarama pice i tople sendviče i da znaju samo šta je Facebook i Instagram a kad odrastu budu masa za proste radnje na trakama stranih fabrika,gde su vam oči Ljudi.

  9. Nije bitno da li je MUP ili tužilaštvo naložilo zatvaranje kampa, botno je da je kamp zatvoren….

  10. Djilas, Lutovac i Jeremic bez stava o kampu? A, da je Vucic organizovao kamp, njih trojica ne bi prestajala da kritikuju hitlerjugendski karakter kampa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.