Tužilaštvo: Do danas nisu dostavljeni snimci kamera video nadzora u slučaju napada na Vuka Cvijića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu navelo je u odgovoru za Insajder da do danas nisu dostavljeni snimci kamera video nadzora u slučaju sukoba novinara “Radara” Vuka Cvijića, koji je zadobio telesne povrede, i direktora “Srpskog telegrafa” Milana Lađevića.

 

„Dana 18.06.2024. godine upućena je urgencija nadležnoj policijskoj stanici“, navodi se u odgovoru za Insajder.

Podsećamo, Vuk Cvijić je fizički napadnut u Kosovskoj ulici u centru Beograda 29. maja. On je izjavio je da ga je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević.

Po saznanju iz medija da je u centru Beograda napadnut novinar Vuk Cvijić, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da postupi i utvrdi sve okolnosti ovog slučaja.

„Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare ne smeju biti tolerisani“, navedeno je tada u saopštenju.

Prvo osnovno tužilaštvo je 11. juna navelo da policija ima rok od mesec dana da dostavi snimke.

Dve nedelje nakon napada, Cvijić je potvrdio za Insajder da je dao iskaz tužilaštvu u vezi sa napadom.

On je odmah po incidentu izjavio da ga je, bez razloga, Milan Lađević napao i udario ga. Da su mu nanete povrede, ima i lekarsku potvrdu.

Sa druge strane Milan Lađević i tablodi odmah su objavili dijametralno suprotnu verziju priče, navodeći da je Cvijić provocirao Lađevića i iscenirao da ga je ovaj odgurnuo.

Ministarka pravde Maja Popović bila je „sigurna“ da će nadležni organi, kako je rekla, u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti“ napada na novinara Vuka Cvijića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari