Tužilaštvo još ne zna uzrok eksplozije u Krušiku 1Foto: Pixabay/Qimono

Još ne znamo šta je uzrok eksplozije na poligonu Krušika, u kojoj je jedan radnik poginuo, a drugi teško povređen, rečeno je danas našem listu u valjevskom Osnovnom javnom tužilaštvu, koje vodi istražni postupak vezan za tragediju na poligonu „Begove Vode“, nadomak Valjeva.

U toj nesreći je 2. novembra poginuo inženjer razvoja valjevske vojne fabrike Miroslav Mire Jovanović, dok je M. P., radnik Krušikove Glavne tehničke kontrole teško povređen.

U nadležnom tužilaštvu kažu da je „istraga u toku“, odnosno da nadležne službe Ministarstva odbrane „rade na utvrđivanju razloga koji su uzrokovali eksploziju i tragediju“.

Ističu da veštačenja u takvim slučajevima duže traju, i da „još uvek ne znaju šta je uzrok eksplozije“. Tvrdnju o „pogrešno povezanim žicama“, ne žele ni da komentarišu…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon eksplozije na Krušikovom poligonu javno je ustvrdio da se u tom slučaju radilo o „pogrešno povezanim žicama na raketi „maljutki“.

– Na „maljutku“ je trebalo povezati žice. Očigledno su žice bile pogrešno vezane, rekao Vučić u obraćanju naciji i dodao da se očekuje ceo izveštaj, ali da se takve stvari dešavaju u fabrikama oružja, i uvek će se dešavati. Ubeđen je, međutim, kako je poručio, da će da bude utvrđena odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari