Tužilaštvo nakon završenog uviđaja: Utvrđuje se odgovornost za plovidbenu nezgodu na Savi 1Foto: Beta/Milan Timotić

Na osnovu do sada utvrđenih činjenica, do plovidbene nezgode na levoj obali Save je u večernjim satima 5. jula došlo kada je teretni brod na kojem su se nalazile tri osobe udario u čamac u kojem su se takođe nalazile tri osobe, saopšteno je danas nakon završenog uviđaja iz Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je javni tužilac, u cilju utvrđivanja odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

„Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima Policijske ispostave za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan. Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Čamac i teretni brod sudarili su se sinoć oko 21.45 sati, nakon čega je jedan muškarac iz čamca doplivao do splava na Novom Beogradu, gde su ga izvukli pripadnici rečne policije, dok je u toku noći kod Sava promenade iz reke izvučeno telo žene.

Jedan muškarac koji se u trenutku sudara nalazio u čamcu se i dalje vodi kao nestao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari