Tužilaštvo naložilo obdukciju tela radnika poginulog u "Trajalu" 1foto: FoNet/MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je izdalo naredbu da se izvrši obdukcija tela N.R, poginulog u utorak u eksploziji u „Trajal korporaciji“ gde je javni tužilac izvršio uvuđaj, saopšteno je danas.

„Više javno tužilaštvo u Kruševcu intenzivno radi na potpunom rasvetljenju ovog događaja i utvrđivanju uzroka eksplozije koja se desila u pogonu ‘Trajal korporacije’, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena“, navodi se u saopštenju koje je potpisao glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu Branislav Petrović.

Saopšteno je da je juče javni tužilac izvršio uviđaj na mestu eksplozije u „Trajalu“, u pogonu za proizvodnju „iniforno cilindrično namotane gorivne trake“ – koomponente raketng goriva Fabrike za proizvodnju eksploziva i pirotehnike,u kojoj je jedan radnik poginuo, a četiri su povređena.

Tužilac je dao i nalog da se obaveste određene inspekcijske službe radi obavljanja uviđaja.

Po informaciji iz kruševačke bolnice, stanje trojice povređenih danas je stabilno.

„Tri osobe koje su kod nas hospitalizovane su hemodinamski stabilne, nisu životno ugrožene. Ostaće još neko vreme na bolničkom lečenju zbog kliničkog praćenja“, kazala je novinarima direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić.

Ona nije imala podatke o zdravstvenom stanju teže povređene radnice koja je u VMA, u Beogradu, koja je, po medijima, danas stabilno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari