Tužilaštvo naložilo policiji da se podnese krivična prijava protiv roditelja koji su napali učiteljicu iz OŠ "Sveti Sava" 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da protiv roditelja D.L. i S.L. koji su sinoć napali učiteljicu podnese krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dežurni tužialac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten o događaju od sinoć koji se dogodio u Beogradu,na Vračaru, ispred OŠ „Sveti Sava“ gde je učiteljica prijavila da je verbalno i fizički napadnuta od strane dvoje roditelja učenice te škole.

Policijski službenici PS Vračar obavili su razgovor sa oštećenom učiteljicom, kao i sa D.L. i S.L., pribavljeni su lekarski izveštaji o zadobijenim povredama, pa je dežurni tužilac naložio da se, a nakon što policija prikupi ostale potrebne dokaze, snimake kamera video nadzora i izjava svedoka događaja protiv roditelja D.L. i S.L. podnese krivična prijava redovnim putem zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 Krivičnog zakonika. Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnje neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon ćega će doneti odluku o daljem postupanju, kažu za Danas iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari