Oglasilo se tužilaštvo o nasilju nad detetom na Čukarici: Očuh smešten na kliniku "Laza Lazarević", maloletnik imao i ranije povrede 1Foto: Beta/Milan Timotić

Drugo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je, nakon što je prijavljeno nasilje na Čukarici za šta je očuh osumnjičen da je svom maloletnom pastorku naneo teške telesne povrede, istog dana osumnjičeni smešten na Kliniku za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“ radi veštačenja.

Rok u kojem je potrebno izveštačiti osumnjičenog, kako objašnjavaju, iznosi 15 dana, sa mogućnošću produženja za još 15 dana, te će se nakon utvrđivanja da li je osumnjičeni procesno sposoban, doneti odluka da li će biti saslušan ili ne, navedeno je u saopštenju.

Takođe, tada će biti podnet predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu i biće sprovedena istraga.

Maloletnik je zbrinut na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić“, a postoje naznake da postoje i povrede koje su nastale ranije, a koje mogu biti posledica nasilja koje je pretrpeo.

Kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, to će biti utvrđeno tokom istrage.

U zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog i oštećenih živeo je i još jedan maloletnik, sin osumnjičenog, koji je smešten u ustanovu socijalne zaštite.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca. Zbog toga će Policijskoj stanici Čukarica biti naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosu na ovo lice, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Takođe, Tužilaštvo ispituje i sve okolnosti koje se tiču povezanosti majke sa situacijama nasilja koje je maloletnik trpeo, odnosno da li je preduzela i koje mere kako bi isto sprečila, da li mu je omogućila adekvatnu medicinsku pomoć. Nakon što se sve ispita, biće doneta odluka da li su se u njenim radnjama stekla obeležja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Osumnjičeni je uhapšen juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari