Tužilaštvo o napadu na Vuka Cvijića: Nisu dostavljeni snimci s kamera, rano za urgenciju 1foto FoNet Božana Pavlica

„Prvom OJT u Beogradu nisu dostavljeni snimci kamera video nadzora, međutim, kako je zahtev za prikupaljanje potrebnih obaveštenja PU za grad Beograd podnet 3. juna 2024. godine, preuranjeno je upućivati urgenciju s obzirom da je Zakonikom o krivičnom postupku propisano da je policija dužna da postupi po zahtevu javnog tužioca i da ga obavest o merama koje je preduzela najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je primila zahtev“, saopšteno je iz tužilaštva za N1.

Novinar nedeljnika „Radar“ Vuk Cvijić, na koga je 29. maja u Kosovskoj ulici u Beogradu napao direktor tabloida „Srpski telegraf“ Milan Lađević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Takođe, kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, saslušan je i Milan Lađević.

„Dana 11.06.2024. godine javni tužilac je ispitao V.C. i M.L. od kojih je prikupio potrebne podatke, pa nakon prikupljanja drugih potrebnih dokaza doneće odluku o daljem postupanju o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je iz OJT, prenosi N1.

Kako je navedeno iz tužilaštva, tužilac je od Cvijića i Lađevića prikupio potrebne podatke, a nakon prikupljanja drugih potrebnih dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju o čemu će javnost biti obaveštena, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika „Radar“ napadnut je nedavno fizički u centru Beograda. Napadač je bio direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević.

Nakon napada redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada.

Nakon otvorenog pisma, ministarka pravde Maja Popović istakla je da je sigurna da će nadležni organi u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti“.

Lekarski izveštaj je potvrdio da je Cvijić zadobio udarac.

Zbog napada na novinara „Radara“ saopštenjem se oglasila i United Media koja je navela da se radi o bezumnom napadu i insistirala na kažnjavanju vinovnika napada po zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari