Tužilaštvo: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija koje su gorele u Šidu 1Ilustracija Foto FoNet Marko Dragoslavić

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici navelo je da „nisu izvršena potrebna veštačenja“ o karakteristikama hemikalija koje su sagorevale tokom nedavnog požara u fabrici Evrojug u Šidu, kao ni o tome koliko je to sagorevanje opasno po zdravlje i živote ljudi.

To tužilaštvo je tako odgovorilo na pitanja istraživačkog portala Insajder, koji je podsetio da je u toj fabrici u, četvrtak 20. juna, došlo do velikog požara u kojem je stradao jedan radnik.

Policija je narednog dana uhapsila vlasnika fabrike kao i jednog zaposlenog, zbog, kako su naveli, sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici je navelo za Insajder da su obojica osumnjičenih saslušani, ali da su „iskoristili svoje zakonsko pravo i nisu iznosili odbranu“.

To tužilaštvo je navelo da je, na osnovu njihovog predloga, Osnovni sud u Šidu, 22. juna, obojici osumnjičenih odredio pritvor do 30 dana.

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine preduzela je mere prikupljanja i razmene informacija sa nadležnima u slučaju požara u fabrici boja i lakova „Evrojug Šid“ u Šidu, saopšteno je 21. juna.

„Trenutno se procenjuju eventualne posledice po životnu sredinu od strane nadležnih institucija i utvrđuje zakonitost delovanja u oblasti zaštite životne sredine“, naveli su tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari