Tužilaštvo u Zrenjaninu otkrilo: Ko će dobiti prekršajne prijave zbog incidenta u bioskopu? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu saopštilo je da će protiv gotovo svih aktera svađe u bioskopu i ispred njega u nedelju (1. septembra) u ovom gradu, biti podnete prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira.

– Povodom prijave o narušavanju javnog reda i mira u tržnom centru „BIG” u Zrenjaninu, u kojoj je navedeno da je došlo do vređanja troje maloletnih lica od strane lica V.M. i N.S., oboje iz Zrenjanina, policijski službenici blagovremeno su obavestili OJT, koje je potom naložilo da policija utvrdi činjenično stanje i proveri navode prijave, da li je došlo do narušavanja javnog reda i mira, od strane koga i na koji način – kažu iz tužilaštva.

Budući da je policija prikupljala sve relevantne činjenice, te uzimala izjave od aktera događaja, očevidaca, te pribavljala video zapise sigurnosnih kamera, tužilaštvo nije iznosilo informacije za medije, s obzirom da iste nisu još uvek bile potpune.

– Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i dodatnih konsultacija sa javnim tužiocem, utvrđeno je da je, kritičnom prilikom došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane većeg broja lica, zbog čega će protiv V.M., N.S., oboje iz Zrenjanina, M.T., N. T., oboje iz Beograda, maloletnih F.T. iz Beograda i A.S. iz Zrenjanina, biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka, nadležnom Prekršajnom sudu u Zrenjaninu – nastavljaju iz tužilaštva.

Podsetimo, okršaj u zrenjaninskom bioskopu poprimio je nacionalni nivo kada se saznalo da se verbalno i uz pretnje, Vera Milošev pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina, zajedno svojim verenikom Nenadom Sarićem, obračunala sa trojicom dečaka, od koji je najmlađi sa poteškoćama u razvoju.

Kako tvrdi otac ovog najmlađeg dečaka, koji je podneo i krivičnu prijavu, Savo Mihajlović, prilikom izlaska iz bioskopa, prvo je trojicu dečaka napao verenik pomoćnice gradonačelnika, koji je njegovog sina rekao „kako mu nije mesto u bioskopu i da ne želi više da ga vidi tu“, a dečacima se nekoliko puta uneo i u lice.

Svađa se nastavila kada su došli roditelji dece; unošenje u lice, ali i nasrtaj same Milošev, koja je kako tvrdi Mihajlović, majku jednog dečaka uhvatila za ruku i rekla joj „znaš ti ko sam ja, ja sam pomoćnik gradonačelnika, videćete vi“, da bi im ponovila da dete više ne sme u bioskop, a za kraj obraćanja pokazala im je i srednji prst.

Milošev sa druge strane, nakon što je napustila ovu važnu gradsku funkciju, kaže da su dečaci zapravo napali njih, odnosno dvojica starijih, a da se najmlađem dečaku koji ima poteškoće u razvoju nije niti obratila, a kada je majka jednog od dečaka počela da preti svojim položajem u tužilaštvu u Beogradu, odgovorila, da je i ona pomoćnica gradonačelnika, što nema nikakve veze sa tom prepirkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari