Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno zašto je neophodno i od ogromne tragedije praviti medijski spektakl u očekivanju novih političkih poena. Da li taj Stefanović može išta da učini iz svoje glave? Pa makar i pogrešno, samo da znamo da je delo njegovih vijuga, a ne njegovih šefova, koji takođe nemaju više soli u glavi.
    Kako se to dokazuje da je dete “ vaspitno zapostavljeno“? tako što će i Vučić potvrditi tu budalaštinu.

  2. Čim postavljate ovo pitanje kako se dokazuje zapostavljenost deteta, znači da niste iz pravne struke. Nisam ni ja, ali znam da za sve što se tvrdi mora postojati način dokazivanja i da se ništa ne izjavljuje tek tako. Možda ćemo nešrto saznati kada se završi sudski postupak.
    Iako je suđenje zatvoreno za javnost, neke stvari su, po našem običaju, procurele iz sudnice, A to je da je dečak na sudu ispričao neke stvari kojima okrivljuje roditelje za ono što je sam učinio. Vidimo da je prošitena optužnica protiv roditelja, verovatno ne samo na osnovu dečakove priče.

  3. @miksajlo: dete koje roditelji ne zapostavljaju, o kojem brinu, sa kojim komuniciraju i u cijem vaspitanju ucestvuju, nikako ne moze uzeti pistolj, ne moze praviti spiskove za likvidaciju ucenika, a da roditelj to ne opazi i, naravno, reaguje. Sama cinjenica da nisu znali, vristi koliko upucuje na krivicno delo zanemarivanja, za to pametnom coveku ne treba ni fakultet.

  4. OPŠTI PROTOKOL
    za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja
    Uvod:
    „Svi oblici nasilja, zlostavljanja, zloupotreba ili zanemarivanja dece, kojima se ugrožavaju ili narušavaju fizički, psihički i moralni integritet ličnosti deteta, predstavljaju povredu jednog od osnovnih prava deteta sadržanih u Konvenciji UN o pravima deteta. „

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.