Danas saznaje: Tužilaštvo ispituje da li je savetnik Miloša Vučevića pretio direktoru Veritasa Savu Štrpcu 1Foto: Printscreen/TV Pink; Wikipedia/Medija centar Beograd; FoNet/ Milica Vučković

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom sumnje da je Miroslav Bjegović, specijalni savetnik ministra odbrane Miloša Vučevića, ugrozio sigurnost Sava Štrpca, direktora dokumentacionog centra Veritas, saznaje Danas.

Kako su naveli u tužilaštvu, krivična prijava protiv Bjegovića podneta je 10. avgusta, a narednog dana tužilaštvo je policiji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provera navoda iz prijave.

Prema navodima iz prijave, do incidenta između Bjegovića i Štrpca došlo je 8. avgusta ove godine. Bjegović je u prepodnevnim časovima, tvrdi se u prijavi, pozvao Štrbca i povišenim tonom rekao: “Šta ti mene pominješ na TV Pink, znaš ti ko sam ja, znaš šta ću ti uraditi?”.

Nakon toga, Štrbac je navodno rekao Bjegoviću da ga nije spominjao, kao i da nije gostovao na televiziji Pink, već na televiziji Hepi. U prijavi se tvrdi da je Bjegović nastavio da viče i preti Štrbcu, a pošto je ovaj prekinuo vezu, pretnje i uvrede su se nastavile putem SMS poruka.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” nije negirao da je do incidenta došlo, napomenuvši da ne želi da komentariše ceo slučaj zbog, kako je dodao, “viših državnih interesa”.

Miroslav Bjegović je, s druge strane, istakao da se radi o netačnim informacijama.

“Očito da hrvatska služba radi svoj posao preko svojih distributera, pa nije slučajno da se hapše naši ljudi koji odu u Hrvatsku”, kazao je Bjegović.

Miroslav Bjegović je profesor bezbednosnih nauka, a trenutno je i dekan Fakulteta za bezbednost Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice. U aprilu ove godine je prema pisanju Tanjuga, imenovan za specijalnog savetnika za odbranu i bezbednost ministra odbrane i potpredsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari