Tužilaštvo naložilo utvrđivanje identiteta osobe koja je Sofiji Todorović poslala svinjsku glavu 1Foto: Medija centar

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo utvrđivanja identiteta osobe koja je poslala paket s polovinom svinjske glave uz preteće poruke programskoj direktorki Inicijative mladih za ljudska prava Sofiji Todorović – preneo je danas Insajder.

Paket je stigao dan pošto je zabranjen festival „Mirdita, dobar dan“ čiji je organizator Inicijativa mladih za ljudska prava.

„Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je utvrđivanje identiteta lica koje preduzelo radnju slanja paketa, utvrđivanja drugih okolnosti te dostavljanja izveštaja o postupanju policijskih službenika kako bi se utvrdilo da li se u preduzetim radnjama ostvaruju elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili eventualno elementi prekršaja propisanih zakonom, uredbom ili drugim aktom nadležnog organa“, navodi se u odgovoru Insajderu.

Todorović, koja je organizovala festival „Mirdita, Dobar dan“, rekla je 28. juna prvo primila poziv sa nepoznatog broja i da se osoba predstavila kao kurir i zamolila je da izađe ispred kancelarije kako bi joj lično uručio paket.

Pošto tada nije bila na poslu, paket je preuzeo njen kolega, a u njemu je, uz preteću poruku, bila i polovina svinjske glave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari