Tužilaštvo traži hapšenje vozača autobusa, utvrđen identitet poginulog kod Umke 1Printskrin RTS

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da odredi zadržavanje vozaču autobusa zbog saobraćajne nezgode na Novom obrenovačkom drumu u kojoj je jedna osoba poginula, 18 povređeno, od toga petoro teže.

On se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz tog tużilaštva.

U ponedeljak će biti saslušan u tužilaštvu.

Prema saznanjima N1, utvrđen je identitet nastradale osobe, reč je o muškarcu (69).

U saobraćajnoj nezgodi do koje je došlo između kamiona i autobusa na Novom obrenovačkom drumu jedno lice, putnik iz autobusa, je preminulo, dok je 13 putnika zadobilo lake, a 5 teške telesne povrede i svima je pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Dve osobe su životno ugrožene.

Vozači koji su učestvovali u nezgodi su testirani i nije detektovano prisustvo alkohola, kao ni nedozvoljenih opojnih supstanci, navedeno je u saopštenju.

Prva saznanja ukazuju na to da se neposredno pre sudara, kamion nalazio u zaustavnoj traci.

Prema saopštenju MUP-a, u saobraćajnoj nezgodi kod Umke, jedna osoba je poginula, jedna je zadobila povrede opasne po život, dok su još četiri lica zadobila teške telesne povrede. Takođe, 13 osobe je lakše povređeno i oni su zadržani u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari