Tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv muškarca za pokušaj teškog ubistva bivše supruge 1Ilustracija/ Foto: Pixabay/ Ninocare

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Nišlije D. S. zbog pokušaja teškog ubistva jer je 12. novembra prošle godine umalo ugušio svoju bivšu suprugu S. S. u hodniku stambene zgrade u kojoj ona živi, potvrđeno je u tužilaštvu.

On je tukao i pokušao da udavi S. S. naočigled njihovog maloletnog deteta, koje ga je udaralo i branilo majku.

“Okrivljeni je bio svestan svog dela, njegove zabranjenosti i hteo njegovo izvršenje čime je izvršio teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 30 Krivičnog zakonika“, navelo je VJT.

Prema optužnici, D. S. je u telefonskom pozivu zamolio bivšu suprugu da mu dozvoli da uzme sina van termina predviđenog odlukom niškog Osnovnog suda, što mu je ona dozvolila, pa izvela dete ispred zgrade, stavila ga u automobil „BMW“ kojim se on dovezao, kazala mu: „Dobro čuvaj dete!“, a nakon toga se vratila u zgradu.

Okrivljeni joj je tada prišao sa leđa, pa je, kako se navodi u optužnom aktu, pesnicom udarao u glavu, jednom rukom stezao grkljan a pesnicom druge udarao po licu, gušio obema rukama i njenu glavu udarao u zid i u beton.

U jednom trenutku joj je, po navodima optužnice, oko vrata navukao plastičnu vezicu i zategao je kako bi je ugušio, a ona je izgubila svest.

Tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv muškarca za pokušaj teškog ubistva bivše supruge 2
Foto: V. Torović

Sve je to je gledalo njihovo dete, koje je plakalo, vrištalo, vikalo ocu da “pusti mamu” i udaralo ga kako bi joj pomoglo.

Dečiju vrisku čula su dva stanara u zgradi, koja su pomogla žrtvi.  Jedan od njih je odgurnuo okrivljenog koga je video kako leži preko žene i steže joj plastičnu vezicu oko vrata kako bi je ugušio, a potom je makazama presekao plastičnu vezicu sa ženinog vrata, koja je i dalje bila bez svesti. Drugi stanar je zvao Hitnu pomoć.

Okrivljeni je nakon što su stigle komšije ušao u automobil i pobegao sa lica mesta, ali ga je policija istog dana uhapsila na ulazu u Svrljig.

Krivični zakonik u članu 114, na koji se pozvalo VJT, navodi da je za teško ubistvo propisana kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije. Za pokušaj teškog ubistva predviđeno je da će se učinilac kazniti ili kaznom propisanom za to krivično delo ili ublaženom kaznom.

Povrede

U optužnici se navodi da je oštećena S. S. zadobila prelom grane i ugla donjovilične kosti sa desne strane, brojne oguljotine i krvne podlive kože vrata i lica ispod nivoa usana, krvne podlive kože i tkiva poglavine u levom čeono temenom predelu i u oba slepoočna područja, kao i krvne podliva desne ušne školjke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari