Tužiteljka Jasmina Paunović saznala telefonom od kolege da je skidaju sa slučaja 1Foto: Screenshot/YouTube/ Al Jazeera Balkans

Javni tužilac Nikola Uskoković, koji je prošle sedmice stupio na funkciju u Više javno tužilaštvo u Beogradu, vraća se u predmet protiv Zorana Marjanovića, optuženog za brutalno ubistvo supruge pevačice Jelene, potvrđeno je za N1 u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Uskoković je optužnicu protiv Marjanovića prethodno zastupao kao upućeni tužilac iz osnovog javnog tužilaštva u više javno tužilaštvo.

Po isteku upućivanja zimus je bio vraćen u Drugo osnovno javno tužilaštvo, sve do izbora za javnog tužioca u VJT u Beogradu.

Inače, u ponovljenom postupku za ubistvo Jelene Marjanović optužnicu je zastupala tužiteljka Jasmina Paunović, koja za N1 kaže da je informaciju da ne postupa više u tom predmetu dobila danas od kolege telefonskim putem i to u vreme kada je već bila objavljena u medijima.

Za ubistvo pevačice prvostepeno je bio osuđen na 40 godina zatvora njen suprug Zoran Marjanović, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i odredio da se sudi iz početka.

Podsetimo, Nikola Uskoković je jedan od trojice javnih tužilaca koji od početka postupao i u predmetu protiv roditelja dečaka koji je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro učenika i čuvara i ranio još šest osoba.

Po izboru u VJT u Beogradu, kao i u predmetu protiv Marjanovića, Uskoković se vraća i u predmet „Ribnikar“, gde će uz glavnog javnog tužioca VJT u Beogradu Nenada Stefanovića i javnog tužioca Ivana Jevtića nastaviti da zastupa optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, Miljane Kecmanović i dvojice instruktora streljaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari