Tužiteljki Bojani Savović nagrada "Prsten integriteta" 1foto: Zorana Mandić/ATAImages

Lokalni front saopštio je danas da je dobitnica drugog Prstena integriteta javna tužiteljka Bojana Savović i da će joj nagrada biti uručena u petak na platou ispred Palate pravde.

„Ovakvi pojedinci u društvu treba da nam budu smernica u željenom razvoju, ali ne kao proklamovani lideri, vođe ili heroji, već kao ljudi koji svojim ličnim i profesionalnim postupanjem daju primere očuvanja zdravih snaga jednog društva i normalnosti jedne države“, naveo je Lokalni front u saopštenju.

Kako se navodi, „normalnost“ u radu jednog tužioca ogleda se u sprovođenju zakona i poštovanju jednakosti svih pred zakonom.

„Samo na tim principima izgrađuje se i integritet pravosuđa u celini“, naveo je Lokalni front.

Ističe se da je za izlazak iz zarobljene države, korupcije, smaovlašća, bezakonja i drugih nepravdi potrebno da društvo u sopstvenim redovima mora da pronađe snagu prisutnu u nepokolebljivim pojedincima, koji svojim činovima predstavljaju odbranu čestitosti, poštenja, istine, pravde, vrline i svega onoga što očuvava dostojanstvo svakog člana toga društva.

„Upravo zato što je oličenje ovih principa, kao i vrlina pravednosti i hrabrosti, tužiteljka Bojana Savović zavredela je priznanje Prsten integriteta, koje joj dodeljujemo samo kao podsticaj u daljem zalaganju za vladavinu zakona i uspostavljanju jedne normalne države u budućnosti“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari