Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji, koji je otet u novembru a poginuo 19. februara, biće u petak sahranjen u rodnom selu Makce kod Velikog Gradišta. Sahrana će početi u 13 časova, a pogrebni kovčeg prevoziće svojim „mercedesom“ lično Radiša Mihajlović, poznatiji kao Drnda, vlasnik međunarodne pogrebne kompanije Drnda internacional u Požarevcu.

On je široj javnosti postao poznat 2006. godine, kada je dovezao telo nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006) iz Beograda u Požarevac, kako bi bio pokopan u dvorištu porodične kuće. Očekuje se da će Jovičinoj sahrani, osim prisustvovati i neko od državnih funkcionera i čelnika opštine Veliko Gradište. Kako je izjavila Jovicina porodica, on će biti sahranjen u skladu sa svim pravoslavnim običajima.

Porodica Stepić u šoku je posle vesti o njegovoj pogibiji. Zbog ove tragedije neutešni su brat Velja (51) i Dragan (58) iz Makca, kao i ćerka Olivera iz sela Carevac. Premijer Aleksandar Vučić i ministar Ivica Dačić tragičnu vest su u subotu ujutru saopštili Velji, koji nije želeo da govori za medije. Mlađi brat Dragan, koji je za tragediju saznao iz medija, svih ovih meseci predosećao je najgore. „Nadao sam se najboljem, ali, kad sve nije rešeno prvih dana, posle je bilo jasno da su šanse sve manje“, sa suzama u očima priča Dragan i dodaje da mu se niko od zvaničnika nije obratio, ali da su premijer Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvali njegovog mlađeg brata po majci Velju i njemu rekli šta se desilo, ujedno mu izjavivši saučešće.

Jovičina ćerka Olivera, koja živi u Carevcu, nije imala snage da priča sa medijima. Umesto nje, njen sin Borko izjavio je da ne znaju kad će sahrana biti održana, jer sve zavisi od toga kad će biti dopremljena tela nastradalih. „Novinari zovu i juče i danas, i svima govorimo isto, da moja majka ne želi da priča sa bilo kim, jer to nije u stanju“, rekao je Borko. Olivera u svojoj porodičnoj kući, živi sa sinom, suprugom Bojanom i bakom, a majka Natalija preminula je pre nekoliko godina. Ona se sa Jovicom rastala dok je Olivera bila beba, posle čega je on otišao u Libiju.

Nakon braka sa Oliverinom majkom, Jovica je sklopio drugi brak, sa Jelicom, koja je preminula pre osam godina. Ona je iz prethodnog braka ima dve ćerke, Maju i Tihanu, koja je, čim je čula za tragediju, sa suprugom stigla u Makce. U svom rodnom selu Jovica je bio prošlog Đurđevdana i tada su ga braća ubeđivala da se vrati u Srbiju, jer u Libiji besni rat. Međutim, on je govorio da su Srbi tamo bezbedni. On je u Makcu rođen i odrastao, u kući u kojoj sada živi njegov brat Velja, koji sa suprugom Jasminom ima sina Baneta. Mlađi brat Dragan ima suprugu Ljiljanu i sinove Milana i Miloša i svi oni žale za Jovicom, čijem su se oslobađanju nadali svih ovih meseci, sve do poslednjeg dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari