Ako je suditi po poslednjem razgovoru menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona i Zorana Tošića, u četiri oka u kancelariji legendarnog stručnjaka engleskog velikana sa Old Traforda, pred meč sa Evertonom, srpskom reprezentativcu dolaze bolji dani u dresu „crvenih đavola“.

– Već neko vreme sam planirao otvorenu priču sa trenerom o mom daljem statusu u klubu, ali me je Ferguson preduhitrio tog dana, u karantinu. Malo je reći da sam zadovoljan onim što sam tada čuo. Normalno da je bio upućen u moje sve bolje partije u dresu rezervnog tima i reprezentacije, ali prvi put me je pohvalio i rekao da sve ozbiljnije računa na mene. Objasnio mi je i gde je bio glavni problem. Suština je u mojoj fizičkoj spremi. On je smatrao, a ja se složio, da u početku nisam bio spreman za jake duele, kakvima obiluje engleski fudbal. Pošto je intenzivnim radom u teretani i to rešeno, najavio je da će početi češće da me ubacuje u prvu ekipu. Saznao sam i da razmišlja o mom licenciranju za drugu fazu Ligu šampiona. „Zahvalio“ sam mu se s dva gola za drugu postavu protiv Hala. Sada je Ferguson na potezu – priča za Danas nekadašnji kapiten Partizana, koji i pored evidentnog, ogromnog pomaka u igri nikako ne uspeva da se izbori za pravu šansu pored Vidića, Runija, Gigsa, Ferdinada i ostalih Mančesterovih zvezdi.

Razmišljate li, ipak, o odlasku na pozajmicu u drugi klub? Ako ništa ne bude od tih obećanja.

– Neću kriti, koliko god bio uporan u nameri da uspem u Mančester junajtedu, u malom mozgu mi je ideja o pozajmici. Samo, i taj izbor predstavlja mač s dve oštrice. Kao što ne mogu biti siguran da će mi ostanak na Old Trafordu, pre ili kasnije, otvoriti put ka najboljih 11, tako ni prelazak u drugu sredinu ne znači zagarantovano mesto u tom klubu. Koliko god on mali ili veliki bio. Da se ne lažemo, igrači na pozajmici moraju biti tri puta bolji od svog konkurenta, starosedeoca. A, ni treneri često nemaju interes da ih forsiraju. Mogao bih, znači, napraviti još goru stvar.

Dok se vi premišljate holandski mediji otkrivaju da je vaš dolazak velika želja trenera tamošnjeg lidera Tventea. Zvuči primamljivo?

– Niko me nije obavestio o tome, tako da ne znam koliko ima istine u priči o mojoj eventualnoj pozajmici u Tvente. Na prvu loptu, zvuči mi zanimljivo. Radi se o dobrom i ambicioznom klubu. Plus bi mogla da bude i holandska liga, kao stvorena za nas ofanzivne fudbalere i brze tehničare. No, o tom – potom. Nije daleko januar. Prav opcija mi je, ipak, Mančester junajted – poručuje sa Ostrva vezista jednog od najtrofejnijih evropskih klubova i „orlova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari