"Tvoje zdravlje u tvojim rukama": Kuršumlija podržala vakcinaciju građana 1Dr Milena Josifović Foto: Privatna arhiva

Akciju posvećenu vakcinaciji protiv COVID -19 pod nazivom „Tvoje zdravlje u tvojim rukama“ podržao je Dom zdravlja u Kuršumliji.

Cilj ove akcije je da se informišu građani ovog dela Srbije o prednostima vakcinacije.

Akcija u Kuršumliji biće posvećena pre svega građanima starije životne dobi i pacijentima sa hroničnim bolestima.

„Građani će imati priliku da se informišu i dobiju odgovore na sva moguća pitanja o vakcinaciji“, izjavila je doktorka Milena Josifović iz Doma zdravlja u Kuršumliji.

Ona je istakla da su dosadašnja iskustva pokazala su da su građani bili zainteresovani o doziranju vakcina, vremenskom razmaku između vakcinacije i njenim mogućim neželjenim dejstvima.

Doktorka Josifović je naglasila da je pri svakom upitu građana naglašeno da je svaka vakcina potpuno bezbedna, kao i to da su moguće reakcije minimalne – bol na mestu vakcinacije, crvenilo, otok, kao i posle svake vakcinacije.

Napomenula je da je tokom prethodne dve godine vakcinacije protiv COVID-19 u Opštini Kuršumlija vakcinisano oko 45 odsto stanovništva, dozama sve četiri vrste vakcine, koje su bile dostupne.

Doktorka Josifović je posebno naglasila da je u u DZ Kuršumlija vakcinisano stanovništvo centralnog i severnog dela Kosova i Metohije, kao i da je iskorišćeno ukupno 38.000 doza vakcina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari