Izbeglica s Kosova i Metohije Zoran Savić podneo je tužbu protiv radnika niške BIA Žarka F., koji poseduje i privatni auto-servis, zbog toga što ga je, kako kaže, teško pretukao jer je tražio zaostalu zaradu za poslove koje je obavljao u servisu.
„Čitav dan sam u auto-servisu čekao obećanih 200 evra, koliko mi Žarko F.

Izbeglica s Kosova i Metohije Zoran Savić podneo je tužbu protiv radnika niške BIA Žarka F., koji poseduje i privatni auto-servis, zbog toga što ga je, kako kaže, teško pretukao jer je tražio zaostalu zaradu za poslove koje je obavljao u servisu.
„Čitav dan sam u auto-servisu čekao obećanih 200 evra, koliko mi Žarko F. duguje. Na kraju, on je došao u svoju kancelariju, skinuo se u majicu, udarao me pesnicama i stolicom po glavi, u prisustvu svoje dvoje dece koja su plakala dok me je tukao. Onesvestio sam se, a kada sam se osvestio čuo sam kako od svog deteta traži vodu da mi speru krv s lica. Strpao me je u svoj auto, „istovario“ kod jednog mosta, a ja sam se nekako dovukao do policijske stanice kako bih ga prijavio. Odatle me je Hitna pomoć odvezla u Klinički centar gde me je pregledao ortoped – traumatolog i potpisao nalaz da sam zadobio lakše telesne povrede“, tvrdi Savić, koji je je o incidentu lično obavestio načelnika niške policije Zorana Stojanovića i načelnika odeljenja BIA Vladimira Mladenovića.
Radnik BIA Žarko F. negirao je da je fizički napao i pretukao Zorana Savića, ali nije precizirao detalje događaja. On je novinarima pojedinih medija poručio da „paze šta pišu“ jer će ih „tužiti za klevetu“.
Načelnik odeljenja BIA u Nišu Mladenović potvrdio je da ga je Savić obavestio o „događaju“ u auto-servisu i najavio da će, ukoliko se utvrdi da su njegovi navodi tačni, protiv Žarka F. „biti pokrenut postupak po pravilniku BIA jer je u tom slučaju naneo štetu ugledu službe“. On je rekao da su protiv Žarka F. i ranije vođeni disciplinski postupci. Dodao je da je Žarko F. zaposlen u BIA kao tehničko lice, a ne kao inspektor, kao i da je već godinu dana na bolovanju. Nezvanično saznajemo da je u niško odeljenje BIA došao kao radnik te službe u Prištini.
Savić je radio „na procenat“ u auto-servisu tokom poslednja četiri meseca prošle godine. On je izbeglica iz Kosova Polja, ima šestočlanu porodicu i nema stalne prihode. Supruga Jelena je teško obolela, sin se leči od posledica saobraćajne nesreće, a porodica nema novca ni za osnovne lekove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari