U cilju poboljšanja kvaliteta turističkih ponuda Turistička organizacija Golubac zajedno sa ostalim opštinama iz Braničevskog okruga predstaviće se na zajedničkom štandu na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma koji će se održati krajem ovog meseca u Beogradu. Ovo je odlučeno na zajedničkom sastanku direktora Turističkih organizacija iz osam opština Braničevskog okruga u Golupcu. Koordinator svih aktivnosti na izradi turističke ponude ovog kraja koja će se predstaviti na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu je Turistička organizacija Požarevac.

Osnovni cilj objedinjavanja nastupa je ravnomeran razvoj Braničevskog okruga i obogaćivanje ukupne turističke ponude. Turistička organizacija Golupca u ovoj godini planira održavanje nekoliko značajnih manifestacija u cilju očuvanja kulturne baštine i prirodnih vrednosti ovoga kraja. To su manifestacije Sajam Dunava, državno prvenstvo u jedrenju na vodi, Međunarodna veslačka regata, svetski kup u pecanju ribe na plovak, Međunarodna veslačka regata, Alasko poselo, Golubački kotlić i susret sa vukom.

– Većina ljudi iz oblasti ugostiteljstva i turizma upoznato je sa Razvojem turističke ponude u ovoj podunavskoj opštini. Ovo je samo početak na stvaranju preduslova za ubrzani ekonomski razvoj, posebno u oblasti turizma i formiranju turističko-kulturne ponude kao i predstavljanju ovog kraja kao značajne destinacije Donjeg Podunavlja i Republike Srbije, kaže vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Golubac, Ratko Živković.

Golubac sa svojim bogatim turističkim potencijalom je prepoznatljiv kod nas i u svetu po čuvenoj Golubačkoj tvrđavi, širini Dunava, manastiru Tuman i ekološki zdravoj prirodi, a u ploslednje vreme i po sve većem prisustvu belih lađa koje ovde donanoćno krstare i obraćaju pažnju građana Golupca i njihovih gostiju.

Nekoliko značajnih projekata pokrenuće regionalnu strategiju razvoja turizma kao i zajednički nastup na domaćem i inostranom tržištu, gde opština Golubac vidi svoju razvoju šansu i bolji život njenih građana. Idejni projekat Revitalizacija golubačke tvrđave je već predstavljen javnosti, privodi se kraju izrada glavnog projekta revitalizacije kao i priprema za početak prve faze izgradnje obilaznice i tunela oko tvrđave, zašta je iz fondova Evropske Unije izdvojeno 6,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari