Nova 2010. godina dočekana je svečano širom Srbije u restoranima, klubovima i kućnoj atmosferi, dok je najveselije bilo na gradskim trgovima. Više od 20.000 Beograđana i gostiju prestonice u novu godinu ušlo je ispred Doma Narodne skupštine, uz zvuke valcera, muziku Đorđa Davida, grupe S.A.R.S., Željka Joksimovića i Sanšajna.

Na Trgu slobode u Novom Sadu odbrojavanje je proteklo u pankerskom stilu uz Ateist rep, a ljubitelji zvuka tamburica dočekali su 2010. uz Zvonka Bogdana na Trgu mladenaca. Poklonicima elektronskog zvuka za doček je poslužila velika diskoteka u Katoličkoj porti, a sve to bilo je začinjeno, kao i prethodnih godina, vatrometom.

Više hiljada ljudi dočekalo je Novu godinu i na centralnom Trgu kralja Milana u Nišu. Okupljeni su se „vratili u osamdesete“ kroz nastupe muzičkih zvezda iz tog vremena, Kikija Lesandrića sa Pilotima i Dejana Cukića sa Sporim ritam bendom. Veseli doček bez incidenata upotpunili su i tradicionalni trubači i vatromet u ponoć.

Nekoliko hiljada Užičana dočekalo je Novu godinu na centralnom gradskom trgu uz didžejeve, trubače i vatromet, dok su na galeriji nekadašnje stare robne kuće, takođe na trgu, navijači FK Sloboda, priredili bakljadu. Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde je nastupio Željko Samardžić, a potom i trubači Dragana Lazarevića i bio priređen vatromet, novogodišnjem slavlju prisustvovalo je oko 15.000 ljudi.

Odbrojavanje uz vatromet bilo je i u Zrenjaninu gde je na gradskom trgu organizovan muzički program. Uz besplatno kuvano vino, rakiju i čaj građane je zabavljao novosadski „Bras orkestar“. Zrenjaninci kojima neuobičajenih 15 stepeni u novogodišnjoj noći nije bilo prijatno u 2010. su ušli u nekom od dupke punih kafića.

Na trgu u centru Pirota doček je organizovan uz vatromet, muziku i kuvano vino, ali bez angažovanja zvučnih estradnih imena. Tačno u ponoć priređen je vatromet. Veselo je bilo i u brojnim kafanama i kafićima u gradu.

U Pčinjskom okrugu najveći broj građana novu 2010. godinu dočekao je u kućnom ambijentu i u restoranima. Na Trgu Staniše Stošića, u centru Vranja okupilo se oko dve hiljade građana koje su zabavljali lokalni muzičari i glumci. U ostalim gradovima juga Srbije nije bilo organizovanog dočeka na gradskim trgovima, izostao je i vatromet, ali ne i upotreba pirotehničkih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari