Sve najavljene manifestacije u okviru „Kostolačkog kulturnog leta 2011.“ su održane, ali zbog vremenskih ( ne) prilika mesto održavanja pojedinih je promenjeno. Umesto na Trgu kod kostolačke fontane, održani su u Pozorišnoj sali, holu Doma kulture, Biblioteci ili sali Gradske opštine.


Teško bi se moglo reći da su ove manifestacije bile izuzetno posećene, osim „Ostrovaćkog bećarca“, ali, to je već priča za sebe. Bitno da su ovog leta u Kostolcu, među standardnom publikom koja posećuje pesničke večeri, viđena i nova lica. Nekoga je privukla Snežana Savić, neko je hteo da čuje Miloša Radovića, neko je, samo eto, hteo da vidi šta se događa.

A u julu se dogodilo puno toga. U Ostrovu prvo „Garavi sokak“ kao pun pogodak , a sutradan „Bećarac“. U Kostolcu, na plaži „Topoljar“ 17. jula prva kostolačka gitarijada. Nastupili su „STOP“ , „RETROLOOK“ , „STATIC“ . Interesantan nastup, a pre svega glas baritona Miloša Radovića 19. jula, kao i sutradan u holu Doma kulture zanimljivo veče. Muzika i poezija zajedno, Pero Zubac i Branko Pražić, stihovi uz gitaru, ali i zanimljive priče o putovanjima , o poznatim ljudima. Na dan Gradske slave, 21. jula mini kabare kod fontane – Rade Marjanović i Snežana Savić.

U avgustu će biti više sporta, ali i muzike. Turnir u rukometu na pesku na plaži „ Topoljar“, osmog avgusta „Kostolačko kulturno leto 2011.“ je nastavljeno u susednom selu Petka, na dan slave ove Mesne zajednice organizovana je tradicionalna „Pečanska čorbarijada“, a od 12. do 26. avgusta na plaži u Kostolcu će biti organizovan turnir u malom fudbalu. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Kluba ljubitelja knjige „Majdan“- „Braničevsko preobraženje“ održava se danas na prostoru kod Todićeve crkve. Od 21. do 23. avgusta je muzički Festival, u organizaciji mladih i Nikole Stojkovića, „Pesma leta“. Kostolčane takođe 26. avgusta očekuje i deo požarevačkog Karnevala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari