Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku i demografiju Novka Mojićotvorila je juče porodično savetovalište u Bačkoj Palanci, namenjenog pružanju usluga psihosocijalne podrške u funkcionisanju porodice, podizanju roditeljske kompetencije, populacione edukacije, pravno savetovalište i druge usluge.

– Bačka Palanka je jedna od retkih vojvođanskih opština koja je donela Strategiju socijalne zaštite za period od 2008. do 2012. godine. Ovaj dokument je veoma važan, i imajući u vidu mnogobrojne probleme koje imamo u društvu, sve opštine bi trebalo da prepoznaju značaj njegovog usvajanja – rekla je Novka Mojić.

Ona je dodala da dece imamo malo, i svakodnevno se suočavamo sa slučajevima problematičnog ponašanja kod mlade populacije, zbog čega je značajno raditi sa njima. Veoma je važan i rad sa osobama sa invaliditetom, koje ne smeju biti na margini društva, kao i sa starim licima.

– Odlučili smo da otvorimo Porodično savetovalište koje će činiti tim stručnjaka iz različitih institucija Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Gerontološkog centra, koji će obezbediti multidisciplinarni pristup problemima porodice u našoj opštini – rekla je Branka Gajić, direktorka Centra za socijalni rad u Bačkoj. – Za pomoćće moći da nam se obrate deca sa problemima u razvoju ili sa problemima u učenju, osobe sa poremećenim porodičnim odnosima, različitim bračnim dilemama, sa smetnjama u emocioalnom razvoju, porodičnom okruženju. Posebno ćemo se baviti psihosocijalnom podrškom porodica koje imaju invalidnog člana, a organizovaćemo i radionice za rad sa osobama sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari