Sahranjen Miroslav Lazanski 1Foto: BETAPHOTO/ŽIVOTA POPOVIĆ/DS

Ambasador Srbije u Rusiji i novinar Miroslav Lazanski sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Sahrani su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Rusije u Srbije Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar Nenad Popović, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, porodica, prijatelji i saradnici.

Sahrani je prethodila komemoracija.

Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji i novinaru Miroslavu Lazanskom je danas održana u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, u prisustvu porodice, prijatelja i saradnika.

Lazanski je preminuo prekjuče u Beogradu, u 71. godini.

Komemoraciji su prisustvovali i ministar Nenad Popović, ministarka za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Lazanski je u diplomatskoj misiji u Moskvi bio od sredine 2019, a od 2016. do 2019. godine bio je poslanik Skupštine Srbije.

Pisao je za mnoge listove iz Srbije i regiona, a izveštavao je sa ratišta u Bejrutu, iz rata Iraka i Irana, Avganistana, iz Čečenije, Zaira, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, sa Кrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari