Većina reka u Bosni Hercegovini se izlila, a neki delovi u Federaciji BiH već su poplavljeni. Na području Srebrenice obilna kiša je izazvala poplave, a reka Križevica se izlila i ušla u kuće u pojedinim naseljima. U porastu su vodostaji na području Tuzlanskog kantona, svi osim jezera Modrac, navedeno je u izveštaju Federalnog operativnog centra civilne zaštite.


Reka Spreča poplavila je više od 40 hektara priobalnog i poljoprivrednog zemljišta. Jaka kiša dovela je do porasta nivoa vodotoka u unutrašnjosti opštine Doboj Istok i izlivanja iz korita na pojedinim mestima.

Zbog kiše koja neprestano pada i ostale reke i svi vodotoci na području Zeničko-dobojskog kantona su u porastu. Na ulazu u Zenicu iz pravca Doboja došlo je do nakupljanja vode i otežan je drumski saobraćaj. U Hrvatskoj je i juče bilo nestabilno vreme s povremenim pljuskovima i grmljavinom u većem delu zemlje, a vrhove Biokova je zabeleo sneg. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri izmereno je minus 1,1 stepen, što je bila i najniža temperatura u zemlji, a palo je tri do četiri centimetara snega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari