U Borskom okrugu 1.277 aktivno zaraženih koronom, preminulo devet pacijenata 1Foto: J. B. K./Danas

U Boru i dalje dvocifren broj novoinficiranih korona virusom, prema  podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara registrovano je 35 novih slučajeva zaražavanja, isto toliko bolesnika se oporavilo od virusne infekcije, ali su tri pacijenta preminula od posledica korona virusa.

Na teritoriji grada je 660 aktivnih slučajeva virusne infekcije, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije, navodeći i da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 64 bolesnika.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra, u protekla 72 sata korona virusom inficirano je 46 osoba, od posledica infekcije preminuo je jedan pacijent i u opštini Kladovo je aktivno zaraženo 187 osoba. Tokom oktobra prisustvo virusa potvrđeno je kod 296 osoba, a od posledica korona virusa preminulo je devet pacijenata. Od početka pandemije u ovoj je opštini zaraženo 2.636 osoba, oporavilo  se 2.356 bolesnika, a od posledica  virusa preminula su 93  pacijenata. 

Prema najnovijim informacijama iz negotinskog Zdravstvenog centra Negotin, u protekla 72 sata 34,6 procenata testiranih je pozitivno i virus korona registrovan je kod 92 pacijenta starosti od 6 do 91 godine. Među novoobolelima je šestoro dece uzrasta od 6 do 16 godina. Opštinski Štab za vanredne situacije objavio je da je na teritoriji negotinske opštine 330 aktivnih slučajeva i da je u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima na lečenju 49 pacijenata sa bronhopneumonijom pri čemu je 35 bolesnika na kiseoničkoj potpori. U minula tri dana  hopitalizovano je 14 pacijenta, tri su otpuštena na kućno lečenje, dok su četiri pacijenta preminula od posledica virusa.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je testirano 15 četiri osobe imale su pozitivan rezultat, jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije i aktivno zaraženo je 100 bolesnika. Među obolelima je 16 dece starosti do 17 godina, a kao i prethodnih dana najbrojnija je populacija od 25 do 49 godina. Dve trećine aktivno pozitivnih nisu vakcinisani, kažu nadležni u Domu zdravlja Majdanpek.  U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 13 pacijenata iz majdanpečke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari