U Borskom okrugu 270 obolelih od kovida, što je skoro duplo više nego 31. decembra 1Foto: SMJovanović

U svakoj od četiri lokalne samouprave Borskog okruga poslednjih dana primetan je broj novozarežnih korona virusom. Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije, poslednjeg dana prošle godine, dakle pre deset dana, bilo je registrovano 162 kovid bolesnika, sada 270.

Kladovska opština je, prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra, 31. decembra imala 26 obolelih, a na osnovu najnovijih podataka sa 15 novoinficiranih, sada ima 42 kovid bolesnika.

Pre samo pet dana, u kladovskoj opštini je bilo svega 17 kovid bolesnika, ali su očigledno praznična okupljanja uzela danak.

Od početka epidemije u ovoj opštini inficirane su 3.304 osobe, oporavilo se 3.150 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 112 pacijenta.

U minula četiri dana u negotinskoj kovid ambulanti zabeleženo je 109 prvih pregleda i od 321 obrađenog testa, pozitivno na virus bilo je 14,3 odsto testiranih.

Među 46 novozaraženih je troje dece, uzrasta od jedne do šest godina, a najstariji novoinficirani ima 81 godinu.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je, takođe, da su na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin zbrinuta 24 pacijenta sa bronhopneumonijom, kao i da je tokom protekla četiri dana hospitalizovano sedam bolesnika, otpušteno pet, a jedan transportovan na dalje lečenje u tercijarnu zdravstvenu ustanovu.

Poslednjeg dana prošle godine na teritoriji opštine Negotin bilo je 70, a prema najnovijim podacima 99 kovid bolesnika.

U Boru je zabeležen 81 novi slučaj zaražavanja korona virusom i, prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, na teritoriji grada su 74 aktivna slučaja virusne infekcije. Pre deset dana, bilo ih je upola manje – 37.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su tri bolesnika preminula od posledica infekcije virusom, kao i da su na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovana 22 bolesnika.

I u majdanpečkoj opštini je slična situacija, sudeći po korona brojkama koje su se skoro udvostručile za deset dana.

Dom zdravlja Majdanpek, od 6. januara, računa početak petog talasa u kome je korona virusom inficirano 28 osoba.

Laboratorijskim testiranjem u kovid ambulantama, potvrđeno je devet novih slučajeva zaražavanja i sada je na teritoriji majdanpečke opštine 55 obolelih. Kao i dosad, više od polovine njih nije vakcinisano.

Za razliku od novembra i decembra prošle godine, mnogo je manje hospitalizovanih u kovid bolnicama van Majdanpeka, gde su na lečenju trenutno četiri pacijenta. Najviše obolelih je starosti od 25 do 49. godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari