U Borskom okrugu 39 novoinficiranih, najviše  Boru 15, najmanje u Majdanpeku dve zaražene osobe 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ/MO)

U negotinskoj opštini broj aktivno zaraženih uvećan je za deset. Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u poslednja 24 časa, od 36 ukupno obrađenih testova, kod deset uzoraka ptvcređeno prisustvo korona viursa.

Među novoinficiranima su i  tri deteta stara devet, deset i četrnaest godina. U bolnici u Negotinu nema prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus, dok je u kovid ambulanti u protekla 24 sata obavljeno 29 prvih pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti 21 pregled. Prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra, na teritoriji opštine Negotin 54 osobe su aktivno zaražene, a od početka pandemije registrovano je 2.665 osoba pozitivnih na koronavirus.

Broj aktivno zaraženih korona virusom u Boru je u porastu. Prema najnovijim podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ koje je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, na teritoriji grada je evidnetirano 15 novozaraženih, izlečena je jedna osoba i aktivno pozitivno je 39 bolesnika. Klinička slika zaraženih ne zahteva bolničko lečenje i u borskoj bolnici, kako navode nadležni, i dalje nema hospitalizovanih bolesnika koji su pozitivni na virus. U kovid ambulanti „Rudar“ obavljena su 22 pregleda pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, kao i osam kontrolnih pregleda.

Još 12 osoba u kladovskoj opštini pozitivno je na korona virus, navodi se u najnovijem izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo. Izlečeno je pet bolesnika i na teritoriji opštine su sada aktivno zaražene 124 osobe. U ovoj podunavskoj opštini su od početka pandemije  inficirane 1.903 osobe, do sada je izlečen 1.701 bolesnik, a od posledica virusne infekcije preminulo je 78 pacijenata.

Iako manje nego u opštinama u okruženju i u majdanpečkoj počeo je da raste broj aktivno zaraženih. Tokom jučerašnjeg dana laboratorijski je prisustvo koorna virusa potvrđeno kod dve, od 34 testirane osobe. I dalje, nijedan od sada 11 aktivno zaraženih pacijenata nije hospitalizovan, svi su na kućnom lečenju. Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, u četvrtom talasu korona virusom inficirane su 22 osobe, izlečeno je 14, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari