U Boru i Kladovu po osam novozaraženih 1Foto: J.B.K.

Pres služba Grada Bora saopštila je danas da je u ovom gradu zabeleženo osam novih slučajeva virusa, kao i da je na teritoriji grada 866 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 95 bolesnika pri čemu je kod 79 potvrđeno prisustvo virusa. Nešto je manji pregleda u kovid ambulantama u poređenju sa prethodnim danima.

Na prijemnim bolničkim odeljenjima evidentirano je 73 pregleda, kovid ambulanti „Metalurg“ juče se javio 41 pacijent sa potencijalnim simptomima virusa, dok su u ambulanti „Rudar“ obavljena 62 kontrolna pregleda. Za sve testove stigli su rezultati.

Prema informaciji Zdravstvenog centra Kladovo još osam stanovnika kladovske opštine pozitivno je na virus. Budući da se od virusne infekcije oporavio 21 pacijent, u opštini Kladovo pozitivne su 304 osobe, među kojima je i 27 zaposlenih u Zdravstvenom centru.

Na lečenju u tercijarnim ustanovama u Nišu i Beogradu je 38 pacijenata iz kladovske opštine. Inače, od početka epidemije u ovoj je opštini korona virusom bilo inficirano 995 osoba, do sada je izlečeno 657, a od posledica virusa preminula su 34 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari