U Boru još 13 zaraženih, ukupno 50 1Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

U Boru je, prema rezultatima koje je dostavio Zavod za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona, ukupan broj obolelih je 50, od koji je jedna osoba izlečena, a u samoizolaciji se nalazi 315 osoba – informacije su koje je danas na konferenciji za novinare saopštio radonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema rečima gradskih zvaničnika na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni su na dalje lečenje u Niš. Sa teritorije grada Bora u minula tri dana testirano je 116 građana.

– Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima. Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni, jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže. – naglasio je  Aleksandar Milikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari